2015. május 26., kedd

Memorial Weekend

Ahogy ígértem, itt a beszámoló a hétvégéről. Pénteken a keleti part egyik legnagyobb vidámparkjába, Six Flags-be mentünk Ivanaval. Hadd ne részletezzem az oda utat, de laza két óránkba telt kikeveredni Marylandbe. Maga a park viszont állati jó! Az egész úgy van berendezve, mint egy kis város és a hullámvasutak téma szerint vannak csoportosítva: Mardi Gras, Looney Toons, Superheroes… stb. Képzelhetitek, hogy itt nem csak a szokásos menetek vannak, hogy leülsz, bekötöd magad és mész. Nem, ne, volt, hogy állni kellett és úgy mentem fejjel lefelé vagy éppen hanyatt feküdtem és úgy pörgött és csavarodott, hogy azt se tudtam merre megyek, csak az eget láttam. Az első három járat után Ivananak le kellett ülnie, utána egy ideig csak a dodzsemre volt hajlandó felülni, arra viszont négyszer. Egy egész nap sem volt elég, hogy kipróbáljunk mindent, szóval ide még biztos, hogy visszajövök.
Six Flags America
Szombaton elhagytuk a várost és mintegy egymillió másik virginiaival az óceánpart felé vettük az irányt. Ide már kocsival mentünk, pontosabban én vezettem, ami nem volt nagy élmény, mert visszafelé a GPS bevezetett DC belvárosába, a motoros felvonulás kellős közepébe, szóval onnan egy jó félóra volt, míg kikeveredtünk. Már egy hete elterveztük, hogy szombat a strand nap lesz, bár az időjárás nem volt olyan kegyes hozzánk. De, ha már elterveztük, akkor az úgy is lesz, tehát 17 fokban napoztunk a parton. A víz közelébe se mentünk, mert az meg olyan hideg volt.
A vasárnap nyugis volt, elmentünk piknikezni Ivanaval (még mindig) és utána moziba mentünk, ahol két filmet néztünk meg. Ugyanis itt csak a bejáratnál ellenőrzik a jegyedet, de hogy onnan te melyik filmre ülsz be és hányszor, azt már a kutya se figyeli. Szóval kezdtük a Poltergeist című horrorfilmmel, amit bár ne tettük volna, mert inkább volt családi film, mint horror. Ki hallott már happy ending-es horrorfilmről? Szóval kíméld meg magad és ne nézd meg. Két hét nyaggatás után Ivana beadta a derekát és végre megnéztük a Mad Max-et, ami állati jó! Ne kérdezd, hogy miről szól, mert azt meg nem tudom mondani neked, mindenesetre látványos volt, az már biztos. Amikor kiértünk a moziból, Ivanaval összenéztünk és abban maradtunk, hogy ez egy állati látványos és élvezetes film volt, de hogy semmit sem értettünk belőle…

Hétfőn a Great Falls nemzeti parkba mentünk… volna. Ugyanis az egyetlen odavezető út három rendőrautóval volt lezárva. Mindenki mehet, amerre akar, de hogy itt senki nem lép át az is biztos. Szóval mi mentünk balra… és csak mentünk és mentünk, míg egyszer csak meg nem pillantottunk egy másik nemzeti parkot (valami River Region Park). Még jobban is jártunk, mert legalább nem kellett fizetni a parkolásért. Túráztunk, piknikeztünk, elvertem Ivanat kártyában és egydolláros jégkrémet ettünk. 
Riverbend Regional Park

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése